Avui us portem una recepta de tardor, un pastís de carbassa.
Ingredients:
350g de carbassa cacauet cuita al forn
300g de farina d’espelta integral
100g de sucre de coco
4 ous
100g de nous pelades
1 sobre de llevat per pastisseria
250ml d’oli vegetal (oliva, girasol, coco…)
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de gingebre en pols
Per la cobertura:
150g de xocolata per cobertura
3 figues
Un grapat de nabius
Elaboració:
Batem el sucre i els ous al punt de neu. Després hi afegim la carbassa (prèviament cuita i aixafada) i l’oli i barregem. Tot seguit tamissem la farina i després hi afegim el llevat, les nous i les espècies.
Posem la barreja en un motlle de 20cm untat una mica en oli perquè no s’enganxi i el posem al forn entre 20 i 25 minuts a 180ºC.
Quan ja s’hagi refredat desfem la xocolata al bany maria i el cobrim amb l’ajuda d’una espàtula.
Abans que la xocolata quedi presa decorem amb les figues i els nabius.